Ontdek Catalonië: Wandel- en Fietsavonturen

Vorige slide
Volgende slide

Wil je de prachtige natuur en cultuur van Catalonië ontdekken? Verken dit veelzijdige gebied te voet of per fiets. Hieronder lees je over de mooiste wandel- en fietsroutes, van langeafstandspaden tot ontspannen tochten door het schilderachtige landschap.

Wandelen in Catalonië

Catalonië biedt tal van langeafstandsroutes, waaronder de bekende GR-paden die door de Pyreneeën en langs de kust lopen.

  • GR 11: Deze indrukwekkende wandelroute doorkruist de Spaanse Pyreneeën en strekt zich uit van de Middellandse Zee tot de Atlantische Oceaan. Het is de ultieme uitdaging voor liefhebbers van lange tochten.

  • GR 92: Deze 500 km lange kustwandeling loopt van Portbou tot net buiten de Delta de l’Ebre. Het is een Europese wandelroute langs ruige rotskusten en afgelegen baaien. Voor een kortere variant kun je de route van Portbou naar Blanes lopen, een tocht van 100 km.

Fietsen in Catalonië

Catalonië biedt een overvloed aan fietspaden waarmee je de mooiste plekken ontdekt, van culinaire hotspots tot natuurwonderen. Fietsen is hier niet alleen leuk voor sportievelingen, maar ook voor gezinnen.

  • Vies Verdes (Groene Routes): Deze fietsroutes volgen oude spoorlijnen en zijn ideaal voor ontspannende fietstochten door het landschap. Dankzij de minimale hellingen (maximaal 3%) zijn deze routes geschikt voor iedereen, inclusief mensen met beperkte mobiliteit.

    • Oostelijke Pyreneeën: Een 135 km lang pad dat twee groene routes combineert. De ‘IJzer en Kolenroute’ loopt van Ripoll naar Ogassa, terwijl de ‘Kleine Spoorlijnroute’ twee varianten biedt: van Olot naar Girona (54 km) en van Girona naar Sant Feliu de Guíxols (40 km).

    • Zuid-Catalonië: De Vies Verdes in Baix Ebre en Terra Alta (beiden 27 km) voeren je door prachtige natuur. De route door de Ebrodelta is vlak, met veel vogels en een schitterend uitzicht op zee. De tweede route leidt langs bergen en historische overblijfselen van de Spaanse Burgeroorlog.

  • Pirinexus Route: Deze 350 km lange route voert deels door Frankrijk en biedt een unieke mix van natuur, cultuur en gastronomie. De route bestaat voor de helft uit greenways en de andere helft uit rustige landelijke wegen. Met verschillende startpunten en een netwerk van extra zijroutes kun je je eigen fietsvakantie samenstellen. Vergeet niet om vooraf te plannen welke bezienswaardigheden je onderweg wilt bezoeken.

Fiets- en Wandelvakanties

Voor een ontspannen fiets- of wandelvakantie in Catalonië zijn er diverse opties met comfortabele accommodaties en heerlijke lokale gerechten. Je bagage wordt vaak voor je vervoerd, zodat je optimaal kunt genieten van je avontuur.

Ervaar Catalonië op jouw manier, of je nu kiest voor een lange wandeltocht door de Pyreneeën of een rustige fietstocht langs oude spoorlijnen.

Individuele Fietsvakanties en Fietstrektochten door Catalonië
(Individuele) Wandelvakanties en wandeltrektochten door Catalonië